Helsingforskryssning

Silja Lines Helsingforsfartyg

Silja Lines fartyg till Helsingfors är något utöver det vanliga. Upplev Östersjöns enda gågata och utbudet av mat, nöje och shopping.

Koppla av med en Silja Lines Helsingforsfartyg

Siljas fartyg till Helsingfors ger dig den ultimata upplevelsen

Systerfartygen Silja Serenade och Symphony beställdes i slutet av 80-talet av Silja Line för att erbjuda upplevelser till havs utöver det vanliga. Och man får verkligen säga att man lyckades. Även 25 år senare är fartygen fortfarande något utöver det vanliga och personer som kommer ombord för första gången brukar bli nästintill mållösa över den fantastiska miljö man möts av.

Fartygen är byggda för maximal bekvämlighet och säkerhet. Fartygets kommandobrygga är utrustad med den senaste tekniken och kaptenen och hans erfarna officerare styr fartyget säkert från Stockholm till Helsingfors och tillbaka. Den övriga besättningen med bland annat  kockar, servitriser, bartenders, konditorer är redo att göra allt för att du skall trivas ombord och få en upplevelse du minns länge.

Mitt i fartyget finns en gågata som kantas av butiker, restauranger, barer och mycket annat. Gågatan kallas Silja Promenade och är fartygets centrum för nöjen och aktiviteter av olika slag. Du kan sitta på en av uteserveringarna på ”promenaden” och beskåda folklivet och pulsen ombord samtidigt som du äter eller dricker gott.
Promenaden sträcker sig i nästan hela fartygets längd och är 9 våningar hög, glastaket gör att det kommer in mycket ljus och luft, instängdheten som man i bland kunde känna på forna tiders färjor finns inte längre.

God mat och underhållning på Silja Line

Fartygens utbud av restauranger, barer, underhållning har uppdaterats under åren, man har förnyat fartygen ungefär var femte år för att säkerställa att man erbjuder det mesta av det bästa för fartygens gäster. Under senare år har bland annat Östersjöns första sushi restaurang öppnats ombord.

Restaurangerna ombord är värda ett kapitel för sig. Här talar vi om guldkrogar till havs, den enda skillnaden är att priserna ligger på en betydligt trevligare nivå än på finkrogar ”på land”. Det finns många olika typer av restauranger att välja mellan, alltifrån restauranger med vita dukar till grillrestaurang, fisk och skaldjur eller enklare caféer och snabbmat.

Nöjen och underhållning i många olika former finns ombord på båtarna. Fartygens showlounge erbjuder påkostade internationella shower med erkänt duktiga artister. Här hittar du midnattsshowen som blivit något av ett signum för fartygen.
Dessutom finns det en hel stab av pianister, trubadurer, musiker, dansare och andra artister som står redo att erbjuda dig den bästa underhållningen du hittar till havs. Fartygets kryssningsvärd ordnar olika typer av aktiviteter, tävlingar och annat skoj.

Möjligheterna till shopping är enorma, du hittar mängder av märkesvaror till låga tax-free priser, passa på att unna dig något extra, du har gott om tid att botanisera i butikerna och priserna gör att du har råd att unna dig.

Mat & Dryck ombord på Silja Symphony och Silja Serenade

Nöjen ombord på Silja Symphony och Silja Serenade

Shopping ombord på Silja Symphony och Silja Serenade

Hytter ombord på Silja Symphony och Silja Serenade

© 2017-2020 Martin Ivarson